Frustrerad till tusen

Min klass borjar snart sa ville bara beratta om det senaste. Jag maste rontga mitt ben for att se att det laker... Ringde till forsakringsbolaget och horde med  dem, och nej de kommer inte tacka min rontgen. Sa ringde till stallet dar jag tankte rontga mig, kommer kosta ca 580 dollar.... YAY... kan lika garna hitta en billig biljett hem?  det hade vatt nice...

Find yourself

We go through life so sure of where we're headin' 
And then we wind up lost and it's the best thing that could have happened 
Sometimes when you lose your way it's just as well
Because you find yourself, that's when you find yourself

37 veckor to go

Celia, en av tyskorna berättade förra veckan hur hon fick en shit-jag-är-verkligen-här-upplevelse. Jag väntar fortfarande på min och det börjar bli ont om tid (haha), ca 37 veckor kvar tills jag lämnar Marin.. Jag har varit här i 7 veckor nu och allting rullar på. Känner mig ganska depp idag och stressad över allt. Stressad över skolan, vattenpolo (dålig närvaro), vilka man ska umgås mer med, vilka events man ska gå på, när jag ska hinna spendera tid med barnen, med familjen. Och dessutom ska jag skriva mitt projektarbete, min blogg och gärna känna att jag mår bra och är balanserad. Hur? det är frågan.. Jag tror nyckeln till framgång för mig i den här situationen är de två P:na, ni vet de man alltid snackar om; Planera & Prioritera.  (haha I totally made that up)

Jag har börjat tro att allt händer av en anledning. Jag blev sjuk förra veckan och är fortfarande krasslig, så pass krasslig att jag inte har något luktsinne för tillfället. Anledningen till detta? Bilturen med geten till Auburn. Auburn was fine, verkligen rätt ord. Okej är inte rätt för det var bättre än okej men inte lika bra som bra, it was fine. Anyway, högre makter, eller ödet, ville inte att jag skulle lida av getpisstanken så skickade en förkylning som ett brev på posten vilket jag uppskattar. Under rallyt insåg jag även meningen med varför jag bröt mitt lårben. Det var för att förhindra mig från att skämma ut mig i danslaget, vilket jag hade joinat om jag inte hade haft ett brutet ben, kan dock inte säga att det var värt det, är så trött på mina kryckor och vill bara kunna gå igen!

På tal om benet vill ni kanske ha lite uppdatering. Jag tar mig numera runt med en krycka i skolan och så. Hemma hos the Stewart's går jag utan. Kan inte riktigt säga hemma än för det här är inte hemma. Hemma för mig är hemma hos mig. Hemkänslan som jag har i mitt huvud är jag jag kommer hem från simträningen det är mörkt och kallt ute, rex står vid dörren och mamma har tänt alla levande ljus och pappa gjort en brasa...
De tyska utbytesstudenterna snackade även om hur de tänker kalla sina värdföräldrar för mamma och pappa. Det kommer jag inte att göra, no way. De kommer aldrig att vara mamma och pappa för mig, ingen kommer kunna ta era roller, mamma och pappa...

För ännu lite mer internationalitet, Mariah, läste min blogg idag fick jag veta, hur kanske ni tänker hon kan ju inte svenska?
Mariah: i am using a translater online to read your blogg and it is the coolest thing everrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (taget från fb-chatten)

Tog några riktigt coola bilder i Auburn till min fotoklass är såå excited, kanske lägger upp några... Lista på folk som finns här kommer eventuellt också. Funderar dock på att ta en blogg-paus vad tycker ni?

Changeling

Filmen Changeling från '08 med Angelina Jolie, är verkligen sevärd och förtjänar att nämnas. Såg den igår med Mariah, det var verkligen en såå bra film och hon var helt amazing som Christine Collins. Jag är inte den som är den, jag brukar inte känna så här när det gäller filmer vilket säger något. Antingen var filmen sjukt bra eller så är det detta landet och deras sätt att uttrycka sig som har påverkat mig. Se den och let me know!

Igår hade jag även med mig Djungelvrål till skolan för att se reaktioner och det var blandat haha!  Förklarade även att inte alla i Sverige gillar salt godis, bara vissa.  Här är några av reaktionerna. 
-ewwwwwh (och spotta ut)
-spotta ut direkt
-you're weird
-this is disgusting,
-honey I'm sorry but WHAT'S WRONG WITH U
-THIS IS NOT CANDY
 
Filmade även Mikayla från min yearbook klass, ganska kul. Här visar hon, ganska tydligt, vad majoriteten tyckte om salt godis.Spenderade som sagt gårdagen med Mariah, vi tänkte gå på volleyboll matchen men där var så sjukt mycket folk så vi kunde inte se så vi gick hem och bakade chocolatechip cookies och lagade mat. Sov hos henne och när jag vaknade pratade jag med mina underbara vänner hemma på skype! Nu sitter jag här, har precis bakat och väntar på att vi ska åka till Auburn. Vi åker upp idag, lördag eftermiddag och kommer hem igen måndagkväll, vilket betyder inget bloggande på några dagar. Hoppas att ni klarar er och fortfarande vill läsa när jag kommer tillbaka, lovar lägga upp bilder från helgen då.


Medan ni väntar kan ni få se en bild från igår som jag tänkte använda till min photo assignment. "let there be light", what do you 
think?

 


Third Day of Autumn

Enligt kalendern var den 22a septemver första dagen på hösten men jag vet inte riktigt om det känns som det. Just nu är jag riktigt redo och sugen på höst! Trodde aldrig att jag skulle säga det, men kyligt mulet och blåsigt med tjocka, varma, mysiga kläder later underbart just nu. Själv sitter jag här i sommarklänning och flippflopp, känns inte rätt såhär i slutet av September. Idag har det förmodligen varit varmt igen, gick dock inte ut på hela dagen så jag vet inte. Väderprognosen för helgen i Auburn är följande: 95 degrees farenheit, strålande sol. YAY. Jag kommer dö. Måste ta mig till skolan imroogn, har ett matteprov så det kan jag inte missa...

Dagen idag har varit fruktansvärt effektiv. Har gjort ca två saker ätit och sovit, hann även ta ett bad. Nu sitter jag här som vanligt och har ångest för att jag inte pluggat till provet imorgon eller gjort min government assignment. Oh well får väl ta tag i det. Blir nog ingen skola för mig på måndag heller. Joey vill stanna i Auburn över natten då det är Yum Kuippiurdzfg eller vad det heter. Jag vet inte om jag vill det, fick en förfrågan på fejjan om Senior Skit Practice. Det lät kul, ett sätt att bli tajt med fler seniors. Så jag funderar på om jag ska be någon om skjuts hem och sova hos en vän eller få skjuts av Jessica på måndag vad tycker ni? Stanna i Auburn och missa skola ELLER vara i aburn åka hem, gå på Skit grejen (HAHA) sova hos en vän/få skjuts av Jessica och gå i skolan? Joey sa att båda alternativen var ok, men att jag fick arrangera skjuts själv.

Girls, Skype's on at eighteen hundred hours (18.00) på lördag, OK? Om inte OK, skriv det i en kommentar!
Speaking of girls, idag gjorde jag nachos och gua till mig själv! YUMMY.

Nu ska jag göra läxa och sova, imorgon är det Redwood game night. Först Varsity soccer, bbq och sen varsity volleyball! Får se hur jag gör med det, har planerat att träffa Mariah imorogn, har inte träffat henne på länge känns det som. Känns även som att jag bör föklara vilka alla är typ göra en lista men namn och förklaringar haha, låter det som en bra idé?

Over 'n out

Words of Wisdom

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

Tyckte det var lite tankvärt, det stod på ett av Joey's födelsedagskort. Vi firade honom, mig och hans mamma ikväll hemma hos Joe's föräldrar vilket även är där jag officiellt sett bor, Muir Beach. Var något kladd med skolan så jag bor där, men jag bor inte där på riktigt, jag bor faktiskt här haha. Min födelsedag var i söndags, Susy's (joe's mamma) i måndags och Joe's idag. Mycket på en gång! Det är även Soph&Grace's half birthday today, yaay! När jag ändå håller på att berätta om födelsedagar vill jag även nämna att det imorgon (er tid) är det min underbara Omas (farmors) 80onde födelsedag. Gefeliciteerd met je verjaardag oma!

Idag kom även mitt paket från min familj YAAY. Så nu har jag 6 marabou 200gram. Zooklubbor, djungelvrål, gott och blandat mm. Är så glad! tack tack tack. (har dock en fråga mamma, var de tre små paketen till ruby eller bara det som satt fast i kuvertet?)

I övrigt så har jag inte gjort så mycket idag, trodde att jag var redo för testet i Government men kände inte bra. Övningstestet som vi gjorde var lätt och så, detta var svårt. Övningstestet var väldigt rakt på sak så då trodde jag provet skulle bli liknande men icke. Alla frågor var intvistade, wrapped up, i svåra obegripliga termer och uttryck! Men vi får väl se hur det gick. Efter Provet bestämde jag mig för att åka hem. Jag insåg att jag kommer inte bli bättre om jag inte tar det lugnt så jag åkte hem. Planerar även att stanna hemma imrogon då jag fortfarande mår dåligt. Det suger dock med tanke på allt jag kommer vara tvugen att ta igen men så är det...

När jag kom hem loggade jag snabbt in på fejjan och såg att bjär var inne på chatten, hade ett litet moment med henne. Mitt på dagen, mitt i veckan, på facebook-chatten. Who would've predicted that? Not me, that's for sure

Vi har även en ny assignment i photo, om ljus så om ni har några förslag är det bara att langa. Här är förövrigt de två bilderna som jag fick positivkritik för i klassen!Alla hade typ fotat blommor, orginellt I knooow! Min hade iaf vattendroppar? (a)
Inte säker på att det var just denna, men liknande... Me likey


Hösthosta

Vad jag dragit på mig känns som en rejäl hösthosta men det är det inte för idag var det ca 36 grader varmt så skulle mer kalla det sommarhosta, eller? Jag hade verklgien velat stanna hemma imorogn men man missar så sjukt mycket så det är helt sjukt (sjukt sjukt sjukt hahah använder det mycket? nejdå inte alls...). Och man måste ta igen allt, ALLT inom två dagar annars får man 0 i creds... helt sick (annat språk iaf). Hade jag mått såhär i sverige hade jag lätt stannat hemma men jag vill inte det nu, är redan mycket som det är, ta igen missade saker, TOO effin hard. Imorgon har jag även en sak som är so hard, governmentprov... Mr D. tar saker förgivet men det är ju självklart, han vet ju inte vad jag inte vet. Det är iaf svårt att lära sig saker när man inte vet grunderna so i better get to it! Men inte än...

Först ska jag hämta lite B&J. Veckans smak, som jag glömt berätta om, är............ MINT CHOCOLATE CHUNK!!! Mintglass med chokladbitar i, den är faktiskt god hade kunnat äta en hel burk(?), but I won't...
Kom även på mig själv tänka på engelska idag, första gången!!!! YAY. Har även förbättrat mina tyskakunskaper vilket reminds me of yesterday.. Igår när vi var i SF kom en typ hemlös fram till oss och börja tjata om pengar
H står för hemlös.

H: will you go buy me food or give me money for food?
M: Va, vad säger du. Jag förstår inte?
H: what did you say, you wanna suck my dick?
M: (ger värsta bitch/äcklad-blick)
H: You wanna suck my dick?
M: (fortsätter ignorera)
H går iväg

Celia och Lisa tyckte det var lika äckligt som jag och chokad som hon var började Celia prata med mig. Men hon var så chokad att när hon pratade, pratade hon tyska. MED MIG! Jag bara kollar på henne som ett stort frågetecken och sen, efter sådär en halv minut, inser hon att jag inte fattar haha.... Han var äcklig, vi hade roligt.

När vi tog BARTen tillbaka och skulle gå till färjan, var vi för en gångs skull i tid. Men turister som vi är glömde vi kolla att vi gick åt rätt håll. Så efter sådär 7 minuters gång inser jag att vi är fel och försöker övertyga lisa. Till slut inser hon det med och vi vänder. Då är det bara 9 min kvar och vi har 7 minuters + det vanliga avståndet att gå. Tyvärr så är jag fortfarande handikappad så vi hann inte med färjan, vilket för övrigt var den andra missade färjan på en dag...

Här kommer även några efterlängtade bilderKörde till SF. Då var det såhär fint...

 

Stället med LES pommes!Baby Ruby och pappa MikeTraditionella SF hus.GG från Twin Peaks. Ser ni dimman som börjat komma in?One little bird sat on a be-ench and he told me I don't need to worry-Se upp för stupet!
-Vilket stuuuuuuuuuuuuup
Gäller att man har fungerande bromsar, that's for sure.Besvikelse för alla turister som har tänkt fota bron? Svar: ja
Händer detta ofta, att det är dimma? Svar: Pretty much every day.
Sen när man kommer in till Marin är det en helt annan sak. Dimman är som bortblåst (ha ha ha)

SFx3

Later som en robot eller nagot, haha!
I helgen har det varit mycket SF for min del. I fredags med Lexi och Jamie. I sondags med Gretchen och co. Idag med Lisa och Celia. Dagen idag gick till shopping och eftersom det var min fodelsedag igar kande jag att jag fortjanade det! Kopte en klanning (sallan), ett par svarta byxor och ett par heals (sallan). Det ar kyl att vara med Celia och Lisa. De ar tyska utbytesstudenter och det ar skont att ha nagon som gar genom samma sak som en. Man fattar inte hur stor grej det faktsikt ar om man inte gor detta. Innan jag akte trodde jag att det ar svart men kul och det ar det. Men ibland blir det saa jobbigt. Nu precis satt jag pa fejjan och sag en bild pa mig och dig, bjar, blev helt tarogd. Och nu blev jag det igen, just thinking of it. Det ar jobbigt att tanka pa er dar hemma. Det kanns som nagot litet slar luften ur mig pa nagot satt, som att dar ar nagot som trycks ihop/fattas i mig. Det  kanns konstigt och om ni inte upplevt detta later forklaringen sakert hella random!
Jag vill ocksa passa pa att be om ursakt om jag ar trakig.. mina lasare minskar och inte en enda kommenterade forra inlagget. Vet inte vad det betyder, men om ni kanner er uttrakade, I'm sorry..
Jag gor det har mest for min egen skulle, lite som en dagbok. Har en dagbok ocksa men jag skriver inte sa ofta i den... Men sjalvklart ar det kul med respons, annars hade jag likagarna kunnat gjort detta i ett worddokumment eller nagot. Jaja, nu har jag mega mycket laxa att gora sa bilder kommer imorgon
PS. Monet och Sami sag en kangru pa motervagen idag. Random? svar: ja. Random att jag skriver om det? svar: mycket

Sleeping beauty

Jag tankte lagga upp bilder idag men jag ar hos Lexi sa jag gor det imorogn.
Idag har varit en awesome dag. Jag var sa orolig att jag skulle langta hem idag, och visst har jag tankt pa er och pa forra arets fodelsedag, men samtidigt har jag njutit av dagen. Pratade med spralle, det var jattegott, Jag saknar dig sa mycket lovie! Fick en fin sang av Janne haha. Sen pratade jag med min underbara familj!  Speaking of which, min "moster" Gretchen kom och hamtade mig efter allt skypande och med i bilen var ocksa Mike med nu en manad gamla Ruby. Vi akte till en street fare i SF gick och kollade pa smycken. Gick till det basta hamburgarstallet ever. Pommesen var de basta, eeeever. De var lagom friterade, krispiga men anda potatisiga innuti haha. Sen akte vi till Twin peaks, mega turistspot! Darifran kunde man se hela SF. Pa vagen till SF var det klart, INGEN DIMMA. Sag hela bron!!! Nar vi kom till Twin Peaks hade dimman borjat rulla in och nar vi korde hem var bron heeelt i dimma. Var sa konstgt, det var soligt i SF, MEGA dimmigt pa bron och soligt i Marin... Ska visa bilder pa det. kommer imrogon. Nar jag kom hem ringde Lexi och Jamie och fragade om jag ville hanga med dem ikvall. Ju tyckte det var en bra ide sa jag gjorde det. Imorgon ska jag till SF och SHOPPA med de tyska utbytesstudenterna sa det ska bli nice. Maste kopa nagot fancy att ha pa mig. I min government klass ska vi vara hogsta domstolen och har man pa sig jeans kort klanning eller shorts far man IG pa den delen av kursen! Nu ska jag ga, Jamie ligger har pa soffan och sover vill stora henne mer haha.
Tack alla for era gratulationer, blev glad hihi

Ja må jag leva!

Idag är det min 17:de födelsedag. 17 år sen jag föddes, ett år till 18 ! Dagen kommer spenderas i SF, hur många firar sin 17:e födelsedag där? inte många (svenskar som jag känner iaf..). Så till dagen i ära vill jag sjunga en liten sång för mig själv så det tänker jag göra

Ja, må jag leva!
ja, må jag leva!
ja, må jag leva uti hundrade år!
javisst ska jag leva!
javisst ska jag leva!
javisst ska jag leva uti hundrade år!
och när jag har levat!
och när jag har levat!
och när jag har levat uti hundrade år!
ja, då ska jag leva!
ja, då ska jag leva!
ja, då ska jag leva uti hundrade år!

GRATTIS MICHELLE, HOPPAS ATT DU FÅR EN UNDERBAR DAG
- åhh tack så mycket jag är såå smickrad 

mycket mer mm... i livet

mmm.. marabou. Alla har vi sett reklamen. Jag har nu ett lager marabou. Min kara moster och hennes familj skickade igar tidningar och tva 200 grams marabou. Idag nar tjejerna kom hem fran fotbollen sa de aah har ar ett paket till dig. Tankte ohh kul mina foraldrar har skickat ett paket, men icke, det var fran mina underbara vanner. En fin berlock till mitt armband och ett marabou daim. Sa nu har jag ett lager, 600 gram marabou YUUM. tack tack tack for allt, ni ar underbara.

idag har jag varit med Sami. Vi borjade med att ga pa bio, sag "All About Steve". Den var hella random och akward, men delar av den var rolig och en sak var sjukt laskig. Blev sa radd att jag borjade skrika pa svenska. Jag bara waaaah fyyyy faaaaan. Sami bara WHAT did u just say. And I was like, fy fan vad radd jag blev. Sami fattade fortfarande inte, sen kom jag pa att hon inte pratar svenska (Y). Efter filmen akte vi hem till henne chilla och sen kom Lisa och hamta oss. Korde till In n out, och sen vidare till Safeway och collin's hus. Chillade dar sen blev jag trott och ville hem. Ar saaa excited att prata med alla pa skype imorogon (hoppas verkligen att we're still on!!!!! spralle maila mig if we're not.)
I'm off to bed, big day tomorrow, ONE SEVEN och ett ar till 18!!!!

3-day-weekend

Idag ar det fredag och det inebar att jag inte kommer behova aka till skolan pa tre dagar! Vi ar lediga pa mandag WUHU. Igar smsa lexi mig, imorgon efter skolan hamtar jag dig och ta med dig nagot fint. Mer sa hon inte. Sa jag gjorde som hon sa, tog med en klanning och traffade henne efter skolan. Vi korde hem till henne, hamtade levi. Lexi at jordnotssmor, bara sadar tyckte det var konstigt. Det sista gav on till levi och han slickade sig typ i fem min runt munnen, sjukt kul haha! Sen korde vi till SF. Idag var forsta gangen jag har sett bron, alla andra dagar har det varit sa sjukt dimmigt! Iallafall, pa vag dit hamtade vi Patrick. Vi akte hem till Jamie och chillade bestallde mat, italiensk sjuuukt god mat. Sen fick jag tarta som Jamie hade gjort, yummy! Sen tog vi en promenad, akte tillbaka till marin och nu sitter jag har. Forstod inte riktigt varfor jag skulle ha klanningen men lexi ville val att ajg skulle kanna mig fin pa min "fodelsedag" eller nagot.

Vi hade en photo assignment till idag. Den gick ut pa att ta 50 digitala bilder, inte med automatiska installningar. Idag pa lektionen skulle vi ge kritik till bilderna alla tagit. Man skulle valja en bild och beskriva varfor man valde just den. Av totalt 4 bilder som beskrevs var 2 av dem mina!!! var typ 10 pers som hade valt mina bilder, ratt coolt. Laddar upp dem har imorogn. Fick aven creds for den tredje bilden, av lararen. Det gar bra nu haha!

Imorgon ska jag kanske traffa de tyska utbytesstudenterna, ska ocksa ringa till sami och se vad hon ska gora. Pa sondag ska jag in till stan (stan=SF) med Gretchen. Mandag ska jag till stan med de tyska utbytesstudenterna. Sa ser mina planer ut tror jag men vi far se.

Vill aven tacka familjen Hellgren for paketet! Uppskattades verkligen, har redan bladdrat igenom alla tidningarna! haha.
Nu ska jag sova, 11.34 p.m. pa en FREDAG!

Back to school Rally

Idag var det club day # 2 och även Back to school Rally. Vi har inte Rallyn i Sverige, inte vad jag vet iaf. Ett rally är när folk samlas, inför exempelvis en match eller som nu för att skolan har startat. Man visar sin school spirit på olika sätt cheerleadersen gör en "dans" och såvidare. Idag var som sagt back to school. Cheerledernas cheer var grymt, eller när de slängde med människor. Skolan har även en dramaklass med dans, så de dansade för oss. Detta är varför ajg brötlårbenet, för att inet behöva skämma ut mig med en lame ass koregrafi, mina elever var bättre på vårshowen! Anyway, Senior athletes, dvs alla seniors som är med i ett skollag exempelvis cross country eller soccer, hade en tävling typ irländsk julafton och sånt. Tänkte lägga in en liten film från rallyt när dibbley presenterar de olika klasserna, jag är Sen10r (Senior '10). Låter inte så mycket men stämmningen var faktiskt sjuk. Verkligen kul att ha upplevt. Bara för att det var rallydag idag hade typ alla på sig skolans färger. På rikgit så hade 75% av alla elever och lärare på sig rött vitt och svart och jag var givetvis en av dem! Köpte en rödtröja med R (för Redwood) för 3 dollar igår, tyckte det var värt det. Tycker det är coolt att folk faktiskt går in för det, hade rektorn på rönne sagt till alla att klä sig i blått (har rönne ens några färger???) hur många hade gjort det? max 10.
Annars idag är det work-night med yearbook så lauren hämtar mig om ca en halvtimme. Det blir nog kul, får träffa Sami och det är alltid trevligt yaay.

En sak som jag tycker var lite rolig är vägskyltarna för farthinder. Här är ett exempel. Har även fått veta att de blir stulna titt som tätt, wonder why?

 

Sist men inte minst, här är filmen från rallyt. Tänk er detta fast att vara omgiven av det, jag fick gåshud!


Bränna, i September och spaghetti&köttfärsås nämeeen!

Som rubriken antyder så har jag minsann fått en liten bränna. Detta efter att jag satt ute i baddräkt igår (during vattenpolo matchen). Klockan var typ 4 på eftermiddagen när matchen började och jag var där till 5 typ. När jag kom hem hade jag dock märken efter på bara en timme, så sent på eftermiddagen!
Jaja, idag bättrade jag på den brännan, var match idag igen (ta det lugnt pappa, jag spelar ,inte, kollar bara).
Idag var det även Club Day #1. klubbdagarna är i stort att alla klubbar har ett bord där de berättar om sin klubb och varför man ska gå med i den. Jag ska designa och göra klubbsidorna i yearbooken så jag gick runt till alla klubbarna och frågade om dem. Nästa vecka ska jag även på lunchen gå runt till de olika klubbarna och kanske även joinar en, eller två! Imorgon har vi även work-night med yearbook. Vi ska jobba på våra parentpages. Parent pages är det sättet som yearbooken finansieras. Parent pages är en sida som föräldrar till seniors kan köpa. Skickar in bilder, typ som våra utspringsplakat och även en liten hälsning typ som de i tidningen när folk fyller år. Man kan köpa 1/8, 1/4 1/2 eller en hel sida. Löjligt dyra är de dock, men folk här har gott om pengar och glada för det är vi, annars hade vi inte kunnat göra yearbooken.
Annars idag har det varit en blandad dag. Morgonen som ni kanske läst om, var hemsk till jag var klar med inlägget för då kom en kille jag snackat lite med och pratade med mig. Det kändes som när jag pratar med någon hemma, typ klaga lite på skolan och så. Behövde varken nämna benet eller att jag är från Sverige, vilket är SKÖNT, it's soooo last month, haha.
Government var helt okej även fast det var block day vilket innebär att lektionerna är 90 minuter långa och de är UTAN bensträckare!!!!!! I slutet kollade vi när Kayne West var en skitstövel (hahahahah) på VMA galan. Snackas väldigt mycket om det här, överallt men antar att det är liknande hemma.

Idag fick jag även en överraskning. Ju hade köpt köttfärs till mig! BOOOY så glad jag blev åt hur mycket som helst jag är så sjukt grym på laga mat !!!!!!

Pratade även med joey om imorse ikväll.. Det var ganska jobbigt men jag tror han förstod. Han tyckte jag var otrevlig imorse. Som ni vet kan jag utstråla att jag är sur på folk och så och det gjorde jag litegrann för att han skulle fatta. Men det var verkligen INGENTING om man jämför med hur jag brukar vara. Jag var lite kort och kylig men inte AAALLLS som jag kan vara. Undra hur det blir när jag väl blir så (om jag blir så)....

INTE OKEJ!

Bara ett litet irriterat inlagg sa har pa morgonkvisten. Manga av er har kanske inte hunnit lasa mitt inlagg fran igar (imorse er tid) sa gor det efter ni last detta. 
Idag borjar jag fem i tio. Jag var pa skolan 08.30. EN OCH EN HALV  TIMME INNAN!!! Detta for att joe skulle fixa med saker innan hans lektioner. Visst ar det okej men vad som itne ar okej ar att han sa till mig att vi skulle kora kvart i 9. Klockan 8, nar jag precis kommit ut ur duschen sager han pa fullt allvar, hejda juju ha en bra dag, precis som att han tankte ga. Jag tankte att han skamtade sa jag sa inget. Da sager han, michelle vi aker om fem min. Jag hade blott har, osminkad och inte valt klader an. Ni som kanner mig vet att jag gor allting i sista minuten och att aka 45 minuter innan jag planerat funkar bara inte... Jag blev sjukt irriterad och sur och kande mig orattvist behandlad... nu ringer klockan sa jag maste ga. Behovde bara skriva av mig lite!

Senior Portraits

Idag fick jag hem mina bilder så nu ska jag välja en bild som ska in i yearbooken. Känns konstigt att välja bland 7 bilder som är identiska. Att välja en när jag ser nästan exakt likadan (och lika snygg HAHA kidd) känns muppigt. 
För att ni ska kunna hjälpa mig välja lägger jag upp bilden på alla bilder. De två inrektanglade (? haha) är de jag väljer mellan... På de på andra raden har fotografen misslyckats, som ni ser har jag ringat in tabben så därför är de inte aktuella.
 

(Klicka på bilden så blir den större) Såg nu att när man öppnar den är det askass kvalle, nästan inte lönt att kolla för allt är pixligt.

 Jag är löjlig jag vet, men känns inte som jag har någgot bättre att lägga upp haha! Så hjälp mig bestämma haha.
(mamma och pappa vill ni att jag beställer något foto får ni maila om det annars kommer jag itne göra det, hade kanske varit kul att ha sånna plånboks?)

Igår tog vi även klassbilden. Fast här är det inte klasser som hemma. Med klassbild menas alla som graduate '10 och på min skola innebär det ca 500 pers. 500 pers som på en gång skulle radas upp och ta bilder, utan att sträcka upp armar och så. Det gick sådär.

Annars har det varit en vanlig dag. På yearbook skulle vi designa the cover. Vet förresten inte om jag berättat för er om incidenten med förra årets cover, think not. Lauren art-lärare som hon är ville få in mer konst i the cover och hade därför låtit folk rita och så. En kille vid namn Will och några andra fick i uppdrag att rita the cover. Hon gav dem presentkort och gjorde allt för att det skulle bli så bra och konstnärligt som möjligt. Wills blev det de valde och det var på väg till tryckning. En halvtimme innan de trycktes har Will ett confession to make. Han pratar med Lauren och berättar vad han gjort. Det är inget som syns tydligt eller så men om man kollar på baksidan och håller yearbooken upp-och-ner i en spegel ser man en text som lyder "Redwood sucks balls". Han är jättenöjd skryter med detta, men ångrar sig också att han inte kom på något bättre att skriva. Lauren visste inte vad hon skulle göra, var hennes första år som yearbook-lärare, men nu är hon ok med det. Så nu är förra årets bok känd som the book that sucks balls. Kanske inte så kul för alla som la ner mycket tid på att skapa den.

Hade en intressant konversation med en freshman i vattenpololaget idag.. hon får vara O och den andra tjejen får vara E

O: Jag vill kunna prata Sverige
E: Det heter svenska! Sverige är ett land!
M: hehe
O: ohh har du med dig någon swiss chocolate?
M: Nej, swiss choklad är från Schweiz. 
E: Sverige och Schweiz är inte samma land men det är så förvirrande med alla länder som börjar på S i Europa..
M: Som vilka?
E: Sverige, Schweiz, Skottland
M: Tänk era stater då, hur många finns det inte som börjar med tex m eller A!
E: Alabama, Arizona, Alaska....
O: ANTARKTIS

That's it for today folks!


Bagel, ägg, sojakorv och B&J

Okej, detta är vad jag har ätit idag, på hela dagen. Jag är aldrig hungrig längre. Vill äta men jag vill inte äta bara för att förhindra hunger och jag vill inte äta den här maten. Det enda de äter är ost så nu har jag har förätiit mig på ost, vilket hittills har varit min enda proteinkälla med tanke på att de är vegetarianer. Jag förväntar mig inte att de ska laga mat till mig och jag klagar inte heller men jag tror inte att min kropp mår bra av denna dieten. Finns ingen kontinutet i deras måltider och att ta med sig lunch, dvs en macka, till skolan funkar inte för mig. Den svenska skolmaten är UNDERSKATTAD! Här får kidsen betala antingen 5 dollar för att äta på skolan eller mer för att köra och köpa mat på en lunchrast som är 35 minuter lång... Jag vet inte vad jag ska göra för att ändra på detta. Jag vill inte äta pizza och sånt crap (mycket för att det är ost) men jag vet inte vad jag har för val? Jag saknar en fet köttbit med klyftpotatis, sparris och gulsås. Jag saknar spagetti med köttfärssås. Det hade varit så kul att kunna laga svensk mat till dem, men det går inte ens det för jag har iiingen aning vad vegetarianer i Sverige äter... 
tips? Tar mer än gärna emot dem.

PS. Ben&jerry's smaken från förra veckan var peanut butter cup. Den var god men inte den godaste jag smakat. 

Efter solsken kommer regn

Jag har varit i Marin i snart fem veckor. Känns som typ två men ändå som typ 10, svårt att förklara.. Ända sen jag kom har det varit blå himmel och strålande sol. Ibland har det varit grått på morogonen men framemot 10 har det klarnat upp helt, eller lämnat några få vita moln. Så var det inte idag. Idag har det varit grått hela dagen och framemot eftermiddagen började det att regna! REGNA! Jag är inte sugen på regn, jag vill ha sol och 25-30 grader i minst några veckor till!

Igår var som sagt PTTP och sen var jag hos jamie i SF. Efter Slumdog Millionaire och en fetepizza åkte killarna hem. Trodde vi. Efter en halvtimme ringer de lexi och säger att bussen inte kommer och erbjuder henne pengar för att köra dem hem. Problemet bara var att hon kunde inte köra själv för hon skulle inte hitta tillbaka till jamies hus så jamie följde med. Jag erbjöd mig att stanna kvar med tanke på att det inte fanns plats i bilen för en till. Men det var gött, satt och kolla CSI miami och sen snackade jag gött med Jamies föräldrar Randi&Chris. Jag snackar för övrigt med nya människor typ varje dag, lärare, föräldrar you name it. I fredags fick jag skjuts hem av Mariahs moster. Random? svar: ja. Men jag gillar det. Jag gillar träffa nya männsikor och att prata om typ allt. Jag har även märkt att min favorit ålder är 60+are. De har mer kött på benen (haha) och har alltid roliga berättleser om sina liv, GILLAS!
Igår när de kom tillbaka kollade vi, eller dem (jag körde en bjär) en annan film och jag somna. När jamie skulle väcka mig för att jag inte skulle behöva sova på soffan fräste jag åt henne på svenska så hon la på mig ett täcke och gick och la sig. När vi vaknade idag fick vi färska blueberry bagels GOTT. Såg några avsnitt av True blood och sen åkte vi tillbaka till Marin.

Nu på eftermiddagen har det regnat, regnat, regnat. Så jag bestämde mig för att baka, baka, baka. Bakade två rulltårtor, en med blackberry jelly och en drömrulle. Sen satte jag mig med en kopp te och lyssnade på regnet. Nu precis innan jag började skriva detta tog jag ett bad, badkar är underskattade! men nu är jag trött. 

Här är lite bilder från helgen

 

Min snygga GO-REDWOOD-tröja från i fredags.
Jag på Longboard och Mariah, precis efter jag nästan krockat med busken
Lexi och Jamie på Power To The Peaceful
Mannen som sa att jag var en blomma haha

Power to the peaceful

Sitter hemma hos jamie och kollar slumdog millionaire. Har redan sett den sa tankte ta tillfallet i akt och skriva ett litet inlagg. Idag har vi varit pa en festivaldag, power to the peaceful. Det var kul, traffade Sami och Audrey dar. Fanns hur manga sorters mat som helst, jag valde grekiskt (eller Sami valde at mig, ni vet hur jag ar med att valja) Bilder kommer typ imorogn nar jag har lagt in bilderna pa min dator. Hon som sjunger ironic var dar sa nu har jag sett henne live, ganska ballt. Som alltid pa festivaler (inte for att jag dirr ar en expert pa sanna men anda) sa var dar folk som var paverkade. En 25aring kom fram till mig och pekade pa mig och sa DU, du ar SA vacker. saaa smickrad, eller inte haha. Var en annan man ocksa som hade en skylt dar det stod "jag forutspar att jag komer gifta mig med Madonna", tog en bild pa honom haha. Da sa han i'll pose for you, you're a flower, keep growing and be as beautiful as you are. hahaha..
Har traffat Jamies bror Jake idag och hans van. Det ar Jakes fodelsedag, tanka sig va! Med oss pa festivalen var aven sean, will, tad och patrick. De ar trevliga men nar jag hor hur det pratar med varandra och kor interna skamt, da langtar jag efter er. Jag onskar att ni var har och delade detta med mig.

Sa idag vill jag tillagna en extra tanke till alla er. jag saknar er, min familj mina vanner! Ni ar underbara och vi ses snart. KARLEK till er<3

Detta är 4-10, kallar på förstärkning

Det har varit en underbar dag. Konstig som alla andra men den har verkligen varit rolig. Började med matteprov, kanske inte så kul iofs. Sen flöt dagen på bra men när jag satt och läste era bloggar during T.A. gick brandlarmet. SÅÅÅ typiskt. Alla andra blev överlyckliga för de slapp klass, jag blev inte lika glad, ut i värmen med massa kläder och hundratals kids. Brandlarmet för övrigt låter insane!
Anyway. Efter skolan skulle jag ta mina senior pictures. Killen som tog dem, ca 27,5 år, var INTE ok. Större slemboll (hahah) får man leta efter. Först sa han hej asskabbigt så jag bara ewh. IGEN! vad är fel med mig? Sen när jag ska ta själva bilderna fixar han mitt hår och sånt och ändrar den här klännings saken man fick ha på sig.
Detta var typ vår konversation, let's call him Xavier

X: sååå hur är läget? (typ som joey i vänner)
M: jodå det är bra, självdå?
X: det är göööött, hur gillar du att vara senior jämfört med junior?
M: Inte varit junior, jag är en utbytesstudent.
X: Ohh, varifrån?
M: Sverige
X: åhhhh det kunde jag tänka mig, du är så himla fin och ditt hår! Jag älskar kontrasten med dina örhängen och håret, det passar dig
M: ....thanks?
X: hehe såååååå hur är lääget (typ som joey i vänner)
M: .......................... ?

Efter detta, vilket i skriven form inte verkar så illa, så begav jag mig ut i väntan på Lexi, snurrade runder med max, en kille som tog sina portraits samtidigt som jag. Han verkar trevlig. Sen träffade jag Lexi och Jamie och vi gick till fotbollsmatchen i våra übercoola tröjor. Det var helt okej, ska med dem till ett event i SF imorogn NICE.

Den här dagen = detta inlägget tar aldrig slut haha men det har hänt så mycket idag, loooove it!

Fick skjuts hem till Mariah, där det var middag, MED KÖTT YEEEEEEY! Det var gott och trevligt, ni ska se utsikten från hennes uteplats. Och det ska ni få göra senare i inlägget haha. Lekte även med hennes någonting såå söt, lägger upp en film på det med.Detta är då utsikten från där vi åt middag, pretty huh ?
Sååå söt, finns en film till där Monet snurrar honom, efter det trillar han såå kul haha!


När vi hade ätit bestämde vi oss för att vi ville köpa glass. Problemet är bara att Mariah har itne haft sitt körkort i över ett år = får inte köra folk. Såå vi bestämde oss för att gå, det var typ inte så långt. Men Mariah, omtänksam som hon är ville inte att jag skulle gå så långt så vi tog hennes long board och ett koppel så drog de mig. NU KOMMER DET SJUKA!!!
När vi går där, minding our own business hör vi helt plötsligt hur en polisbil närmar sig. Jag vet att jag tjatar om att poliserna inte har något liv, men seriously they DO NOT, vilket detta inlägg visar. Polisen stannar och kallar på oss (klockan är när detta hände typ 8)

P: soooo, what do we have here?
MMM: Ehm, this probably looks weird BUT we have an explination!
P: Ok, let's hear it.
MMM: So Michelle over there has a broken femur, so she's no able to walk. And we wanted to go buy ice cream so we decided this was a good idea since we're not allowed to drive
P: How old are you?
MMM: 17 but have had my licence for a year in november, so we acctually did this to NOT break the law. And it's not past curfew?
P: hmm okey. How did you break your femur?
MMM: I was running on the beach..

en annan polisbil dyker upp, HAN HAR KALLAT PÅ FÖRSTÄRKNING!!!!!!!

P2: is everything ok?
P1: yeah, i've got it under controll
P2: (till radion) this is 4-10, situation under controll

P: Soo girls, take it easy and be carefull alright?
MMM: we will, we know this road, we walk it every day. Just wondering why did you pull us over?
P: okay.... Well it looked sucpicioius... Be careful girls

SOM VI FLABBADE EFTER DET! jag vet inte ens om man ska skratta. Att de inte har något bättre att göra än att ta ungdomar på longboard klockan 8 en fredag är lite skrämmande... jag vet inte vad ni tycker, men det tycker iaf jagGO RDEWOOD, Epic Fail

EPIC FAIL. Idag efter skolan hängde jag (hahaha hängde, anyway moving on) med Lexi och Jamie. Imorogn har skolan en fotboll (soccccccer) match och vi ska visa vår enorma school spirit. Lexi och Jamie hade börjat börja tröjor igår med några av killarnas namn på.. Känner ingen så tyckte det var löjligt så vi skrev GO REDWOOD på min, trodde vi. När vi kollar på den ser vi dock att Lexi stavat fel. till red. Att stava till red gör man typ på dagis, men på min tröja står det alltså RDEWOOD. För att folk inte ska tro att jag är ett freak som inte kan stava till red (jag som ska ha tröjan ju) så sprayade vi över det, looks HELLA cool. Sen skulle vi skriva kick ass, eller beat them eller liknande på ryggen. Då får jag total black out och fraser som krossa dem raderas tillfälligt ur min hjärna, det ända jag kunde komma på, på svenska, var kissa på dem, HAHA. så nu står det det på min rygg. Spelar inte så stor roll med tanke på att ingen kommer fattar ändån, så ja.
Har egentligen vattenpolo imorogn men med tanke på min kära fader som påpekat att det med tanke på allt kanske inte är så bra så ska jag inte träna imorogn. Hör av dig om det om du har snackat med lasse, please?
För övrigt så har det varit en ok dag, träffade rektorn i korridoren som fråga hur allt gick. Jag förklarade artigt att jag gillade Redwood men att government var svårt. Då sa hon att vi kunde göra det till en credit/no credit klass vilket innebär att man antingen blir godkänd eller inte. Det tyckte jag lät bra med tanke på att jag saknar alla grunder. Sånt som de tar för givet har jag ingen aning om.

Imorogn ska jag som sagt på fotbollsmatchen och sen ska jag hem till Mariah på middag och chill! yay. Lördag ska jag antagligen in till SF på en megakonsert och sen på kvällen kanske middag med Joey's bror, beror på hur länge jag stannar i SF. Söndag, No plans men vi får väl se. Imroogn kommer jag inte hem förrän sent så vi får se hur det blir med uppdatering. Har faktiskt uppdaterat två gånger idag (duktigt) trots att mina läsarsiffror är sämre än typ någonsin, de senaste dagarna har det varit under hälften? what's up with that lix? Vill också passa på att säga att det är jättekul att läsa era kommentarer så tveka inte att lämna något litet, det är det som gör det värt att skriva... Så lämna en kommentar eller om ni har någon fråga eller så..

Wow, blev visst längre inlägg än jag trodde det skulle bli...

Vill bara lägga till en liten rad till, tillägnad till min fantastiska vän Malin Eriksson. Jag kommer tänka på dig hela dagen, du ska veta att du alltid finns med mig och att jag älskar dig.

1.36 pm och skanetrafiken

Har bara ca 3 minuter pa mig att skriva detta for sen slutar skolan. Har ar det saaa udda tider, skolan slutar 1.36 p.m. idag? 1.36 VARFOR. VARFOR INTE 1.35 eller 1.40? UDDAAA en annan sak som ar udda ar att pa min engelska klass idag var vi klara 10 min innan lektionen slutade, sa fick vi sta i klassrummet och vanta pa att klockan skulle ringa ut. 
Har skriver man heller inte datum pa samma satt som vi, vilket ar forvirrande. man skriver dagens datum som 9/10/09 istallet for 10/09/09. WERID

Vill ocksa bara saga att jag saknar skanetrafiken. Kollektivtrafiken ar sa kass har, fick vanta i typ 50 minuter pa bussen igar, nu ringer klockan maste ga, skriver mer sen (kanske)

090909 - hur många rutor gör dig glad?

Detta har säkert för många varit en rolig dag, eller iaf speciell. Många av er friade igår att det var 275 dagar till studenten, 100 till jullov och att det idag är 090909. Det gjorde vi inte här. Vaknade på fel sida idag och dagen har knappt blivit bättre. Höjdpunkten på dagen var lunch med Megan, det var trevligt. Lågpunkten var American Government lektionen. På den lektionen skulle vi tolka the constitution, vilken skrevs 1787. Gammal engelska, och SVÅRA ord. Jag fattade ingenting, vilket medförde att de alla andra gjorde på lektionen som var 1,5 timmr och inte blev klara med ska jag nu göra, utan att fatta, tills fredag. Detta är förrutom den vanliga lexan då ofc. INTE KUL. Nu är jag också låg, behöver en kram, var så längesen jag fick en kram av någon jag verkligen älskar. Jag saknar er där hemma nu, det är jobbigt att känna sig ensam, liten och sämst. För att få mig glad just nu, krävs det nog ganska många marabourutor typ en hel kaka eller tre... På tal om marabou, min födelsedag is comming up något jag inte ALLS ser fram emot. Hade världens bästa födelsedagshelg förra året. Årets kommer inte på långa vägar vara ens i närheten av att vara lika bra, det är trisst att veta det men är väl lika bra att göra det bästa av det, deppa och inte nämna den för någon...

Bilder

När jag har bilder som rubrik kanske ni tror att det innebär att detta inlägg kommer vara fullsmäckat med färgglada ögonblick från dagen men oj så fel ni har. Det ända jag tänkte lägga upp idag bortsett från text är en länk. Denna länken kommer jag lägga in flera gånger, men någongång måste ju vara den första.

Den här länken länkar till ett fotoalbum som jag skapat på facebook. Det är en publik länk vilket innebär att vem som helst kan via denna länken gå in och kolla på bilderna, om de har länken dvs. Man behöver alltså inte vara medlem på facebook eller vän med mig för att se dessa bilderna, bra va? Jag kommer uppdatera bilder där oftare och i större utsträckning då det inte på långa vägar är lika jobbigt och omständigt som att lägga upp bilder på bloggen. Kommer fortfarande göra det, lika ofta som hittills och ungefär lika många. Alla andra kommer upp på fejjan. och de kan ni se via den här länken:

länken är här under. Den är dock vit så ni ser inte den men klicka här under eller markera texten så ser ni den http://www.facebook.com/album.php?aid=117127&id=603072680&l=e33a197df1

Lite vanlig blogguppdatering.
Idag har jag varit i skolan. Gillar inte första dagen tillbaka efter helg men det var faktiskt helt okej. Förmiddagen flöt på bra och sen var det lunch. Åt med Monet och Ryan, trevligt trevligt. Efter skolan var det waterpolo. Det var kul men jobbigt. Efteråt känns benet ömt men det är väl som väntat. Har ingen skjuts hem och ingen bor ens på mitt håll så kommer ta bussen, som inte verkar ha några regelbundna tider, wuhu för amerikansk kollektivtrafik NOOOT. Iallafall. När jag kom hem stod det pizza på bordet och jag åt. Nu sitter jag här och tänker typ gå och lägga mig snart, trots att jag har sovmorogn till halv 10 imorgon. Imorgon ska jag även äta lunch med Megan och gå på vattenpolo match på eftermiddagen.

Kul att ni får alla juicy detaljer va? haha

oh glömde nästan. En Weird sak idag. Jag kollade på allmenackan och vet ni vad jag insåg. Deras veckor börjar med söndag. Söndag är den SISTA dagen i veckan, INTE första det heter ju ändå weekEND?


Weird thing x4

Under de senaste dagarna har jag fått reda på minst sagt konstiga lagar här i cali.

Igår träffade jag Monet, Mariah och en ny kille Nick. Det var kul haha.
N: såå, vilken skola går du på?
M: Redwood...
N: ... skämtar du?
M: nope
N: har aldrig sett dig, men då är du inte senior va?
M: Jo...

Han tyckte det var ganska pinsamt haha.

Vi åkte till Muir beach och boy vilken väg det var för att komma dit. Svängarna var inte att leka med, är glad att här aldrig blir halt, folk hade dött on a daily basis. Som ni kanske vet är the bay bridge stängd denna helgen, och de har hittat en spricka i den och blablabla. Detta innebär för folket i Marin meeeeega trafik. Vi tänkte se solnedgången men vi fastnade i trafiken och by the time we got there hade solen redan gått ner. Tog även ett tag innan vi fått igång elden men när vi väl fått igång den, gjorde vi s'mores. S'mores är grillade marshmallows mellan två kex och smält choklad, YUUUUU-MMY! Då från ingenstan kommer en polis från ingenstans och bara tyvärr kids ni måste lämna stranden för den stänger nu. Ehhhh? hur kan en strand stänga? men det gjorde den iaf, med grindar och allt. WERID THING # 1

När vi kör därifrån kör vi till In-n-out, typ som ett amerikanskt max, vilket verkar vara the place to hang out, där träffade vi även Tali och Eric. Folk drar dit när deras fester blir busted av polisen vilket verkar vara ofta (poliserna här har inget liv). Sen åkte vi till en utsiktsplats I Belvedere, ett rikemansområde här i Marin. Belvedere är den del i USA där folk tjänar mest per person, om man kollar på ställen med fler än 1000 innvånare (Lite sjukt). Ni skulle sett vilka mansions där finns... Marin county är för övrigt ett väldigt rikt county, tror det är typ topp 3 av alla countyn i hela USA eller något (också sjukt). Bara en liten parantes. Från Utsiktsplatsen kunde man se hela vägen till San Francisco, bron och allt. Det var fint.

På vägen hem disskuterade vi saker som typ lagar och det visar sig att i Marin eller Cali (kommer inte ihåg) finns det en lag som säger att om man är under 18 får man inte lov att vara ute och gå eller cykla eller så efter 11 p.m. Om polisen tar en, vilket de kommer (för poliser i Marin har inget liv och inget bättre för sig att göra än att ta ungdomar), kör de en hem eller ringer ens föräldrar och sånt. WEIRD THING # 2

En annan sak vi disskuterade var körkort. Jag har aldrig känt mig så beroende av andra som här. Det går inga bussar, inga tåg och det är långa avstång så man måste typ ha bil. Men då är det gött att ha vänner som har körkort, men det visade sig inte ens vara så enkelt. Vännen som kör måste ha haft sitt körkort i över ett år innan man får lov att få köra folk under 20. Så om 4 vänner som bor grannar ska till samma ställe och bara haft körkort 11 månader, måste de köra 4 bilar, snacka om mijlövänligt. Varför kan man fråga sig? Det gör jag och de som bor här också... WEIRD THING # 3

När jag ändå är inne på ämnet med att köra bil och så, kan jag lika gärna nämna den sista (för tillfället) konstiga saken. I california är det lagligt att svänga höger alltid (förrutom om det är enkelriktat ofc), även i korsningar där trafikljuset visar rött. Man FÅR alltså köra mot rött. DET mina vänner tycker jag är konstigt, det är WEIRD THING # 4 för idag.

Dagen idag, började med att jag snackade på skype med spralle och hade msn videosamtal med malin, det var trevligt. Snackade även med bjär igår vilket också var kul. Sen kom Christina och hämtade mig. För er som inte kommer ihåg vem hon är, är det en svensk kvinna på ca 60 jordsnurr (haha) som har en son som är lärare på min skola, och hon är svensk. Vi, tillsammans med hennes man bill och hennes barnbarn åkte till deras tennis-club där det var bbq. Det var trevligt, jag syndade (förlåt bjär) drack två color. De låg i en tunna med is, var så kalla det var så varmt ute och de var SÅÅÅÅÅ GODA! haha. 
Åt även grillad kyckling, fläskfilé (typ) hamburgare, (man får ju passa på när man får kött) sockervadd och tårta haha. Nyttig mat-dag för mig, jadå. Men det förtjänade jag med tanke på att jag basically har ätit ost i fyra veckor.

Här är några bilder från igår och idag som får sammanfatta detta inlägg.
ALLT är stort här. Detta är liksom tång eller sjögräs eller något.

Mariah, på strandenJag, Mariah (med halvöppna ögon) och Monet, vid utsiktsplatsen. Monet sitter på en bil, hon är ingen jätte. Hon är faktiskt liten, typ lika stor som Sabina "sagge" Jansson
Min mat idag, första omgången, waaah!
Buffén och del av poolen, på tennis klubben idag

And ohh, bara för att klaga lite. Jag är sååå trött på gråtande barn. De gråter högt, för minsta lilla och hur länge som helst.


Helgen, hittills, i stort. + lite annat

Det är långhelg vilket innebär att jag är ledig imorogn också, yeey! Detta är vad min helg har bestått av hittills.

Fredag
Har redan skrivit om dagen i fredags men inte om kvällen. Den spenderades med Monet och lite andra folk från hennes cross country lag. Istället för att åka till bbq pga mega trafik, åkte vi till en park och chillade där. Efter Parken åkte vi till Monets hus där vi gjorde fejktatueringar, moget, i knoooow.

Lördag
Vaknade runt 9 och det luktade bröd i hela huset, ju hade bakat bröd, yu-mmy! Sen ringde Tom som ni kanske redan läst. Om inte finns det i inlägget under. Gretchen och Betty-lee kom och hämtade mig och tog mig till en salong där vi fick pedikyr, nice? Svar: Ja. Sen ville Gretchen ha cupcakes så jag bakade några till henne. Sen kom Mark&Tracy, juliana och joeys väns, och sen slutade det med att jag gick på bio med dem, vi såg 500 days of summer. Det var kyl.

Söndag
Idag har jag inte gjort så mycket, klockan är bara ett. Juliana hade gjort våfflor så det blev våfflor till frukost vilket aldrig är fel. Sen behövde jag lite tid för mig själv så när de gick till kyrkan tog jag ett bad i badkaret. Nu har vi precis ätit lunch och ska nog träffa Annie&Alan snart, och lilla Ruby. Ikväll kanske jag ska träffa Mariah, om hon itne glömt bort mig buhu haha.


Har glömt berätta en sak om torsdags. Juliana ville åka till en vintage-store och jag följde med i brist på annat. Väl där gick jag runt och kollade bland kläderna och hittade faktiskt några saker som var riktigt nice.

Den här skjortan, en annan skjorta

Den här feta tröjan och en jeansjackaOch vad kostade det kan man ju då fråga sig... Totalt blev det hela $13.03 vilket är ungefär 97 kronor eller något. Nöjd Michi?
Svar: JAAAAAAA :D


Snackar med Spralle på msn och disskuterar Mr X. Mr X är en lärare på ca 60 somrar vars glory days aren't over, enligt Spralle.  

 Spralle:
    - Jag  och bjär tycker att Mr. X är snygg


Bara så ni vet har hon fel, och jag fattar inte hur hon tänker haha


The phonecall

Klockan ar 11 och telefonen ringer. Jag svarar for ingen annan ar hemma.

M: Hej
X: Halla, detta ar polisen i San Rafael. Ar detta 11 h----- avenue?
M: Ja, det ar det
X: Vi har fatt en samtal om att det ar en stor fest hos er, att ni ar hogljudda och att dar ar fulla ungdomar
M: Okej......... (har ar helt tyst, om man bortser fran geten och grannens tupp)
X: Vi tanker skicka en patrullbil(?) inom den narmasta halvtimmen.
M: Okej..
X: just kidding, men michelle vi hamtar dig om en halvtimme.
M: ??????????
X: Detta ar Tom (min vard morfar)
M: ahhhh, very funny Tom
X: He he jag vet, ses snart.
.
Boooooy do I feel stupid now....

Minimum day & vattenpolo

Förlåt att jag var så tråkig igår men jag orkade verkligen inte skriva mer. Igår var en lång dag men även en bra sådan. På kvällen var det back-to-school-night vilket är som öppet hus. Föräldrar går på sina barns lektioner, klockan ringer och det är dags för en kort paus innan nästa lektion börjar. Lärarna berättar om vad de gör i den klassen, betygskriterier och sånt roligt.
Varför var jag där kanske ni undrar? Jo det var såhär. Jag hade försökt få tag på vattenpolo tränaren i några dagar, lämnat medelanden men han ringde inte upp så jag hunted him down haha, inte dirr, men nästan. Jag var inne på hemsidan så såg jag att de hade en match igårkväll så jag bestämde mig för att dra dit och prata med honom, vilket jag gjorde. Först var han lite stel och sa njaaaa vi har redan ett lag som är fullt och seniorsen ska få mycket speltid och balbalbla. Sen nämnde jag att jag mest var intresserad av träningen, typ i vatten och inte alls lika mycket av att få speltid, och då blev han helt annorlunda. Välkommade(?) mig till laget och sa att han såg fram emot lära känna mig och så.
Sååååå ladies&gentlemen och alla freaks, jag är nu officielt en vattenpolare. Idag var den första träningen och ni fattar inte hur skönt det var att vara tillbaka i vattnet. Jobbigt men gött. Måste lära mig kasta en boll, många av er som läser känner mig och vet fömodligen  hur kass jag är på bollsporter, men detta är bara tillfälligt eftersom jag kommer bli grym (haha) Anledningen till att jag inte joina simning istället är för att de inte har ett sim-lag under hösten, utan bara på våren.
Pratade även Petter, den svenska utbytesstudenten, på skype igår. Det var kul, han är ful ( haha kiddd han är så fin så =D )

Idag är det fredag, fast förmodligen inte för er när ni läser detta. Ikväll ska jag till stranden (tror jag) där det är en bonfire. Ska dit med monet och några andra. Hon är jättetrevlig så det ska bli kul.

Har varit på jättebra humör idag! Det var minimum day idag vilket innebär att man bara har 30 min av varje ämne, nice? svar: ja För er som undrar (typ bara mamma och pappa men ändå) så fick jag 41/40 på mitt matteprov (tack vare pingvin-linjalen ofc) , 59/60 på mitt speech och min grupp i government vann en tävling wuhuuu! he he

slänger in två bilder från Redwood igår, precis innan solnedgång. Pretty nice I think 

 


Ben&Jerry's

Jag har lovat mig själv en sak. Det är att varje vecka prova en ny Ben&Jerry sort och förklara för er där hemma (inte aaaalls för att göra er avundsjuka eller så) hur de smakade. Först ut idag var........................ Chocolate Fudge Brownie & Cherry Garcia.

CFB var god som alltid och CG var helt okej. Not a big fan of cherry, så nu vet ni det.

 


Weird thing of the day

Weird har blivit mitt ord sen jag kom hit, jag använder det hela tiden. Inte för att det är coolt att säga weird eller så utan bara för att allt är annorlunda och weird. Idag har det hänt två konstiga saker som båda är the weird thing of the day, enligt mig.

1. Joey tycker inte om choklad, speciellt inte choklasglass, han skulle hellre äta något äckligt som en skål kål rather than en skål chokladglass....

2. Hemma finns det ju också åldersgränser på filmer, men inte som här. Typ american pie, om du vill se den på bio är det 17års-gräns = JAG HADE INTE FÅTT SE DEN... Inte bara american pie, utan alla filmer som har minsta sex eller nakenhet(?) i sig.
Om man då jämför detta med skoldansen jag var på borde det vara typ 25-årsgräns på skoldanserna. Folk var 10 gånger värre än BH 16 och ja helt sjukt, och trots detta träffade jag normala människor där.
Tror amerikanare försöker förhindra ungdomar att ha sex så mycket att det blir motsatt effekt... fast vad vet jag, jag är bara en liten flicka på 16 höstar (haha)..

Kom nyss på en till med tanke på danser, inte dagens men ändå

3. En skola i närheten har inte danser längre. why?
Förra året hade två elever sex mitt på dansgolvet med alla andra elever ståendes i en ring runtomkring........... sjukt?
svar: ja

September first

Idag har varit en bra dag, en lååååång dag dock, kändes som att den aldrig tog slut. Träffade dock Mariah på slutet och det är alltid lika trevligt, på riktigt. Känns jättebra med henne just nu, typ yeey haha.
Photo går inte så bra, min pinhole kamera funkar inte, men klassen i sig är rolig. Vi har fotopapper som vi får inne i the darkroom, som inte får utsättas för ljus förrutom när man tar själva bilden, genom the pinhole. Så idag när en kille kommer ut med sin kamera och tänker ta en bild, tar han av locket och någon bara vad håller du på med? Och han fattar ingenting utan bara vadå vad menar du? så den första bara asså om du tar av locket förstör du pappret och kommer inte kunna ta en bild? då säger den tröga snubben, ohhh maybe that's why my camera hasn't been working.... YOU THINK?... ibland blir jag så trött

Har lite andra random saker som jag tänkt berätta men glömt.

När jag flög hit så var det ett plan med dubbla våningar så en liten kille sa till sin mamma
- ohh mamma jag hoppas vi får sitta där uppe...
För när man är så pass högt uppe spelar nog de 3 extra meterna sjuuukt stor roll....

Igår när Grace gjorde sin läxa var där en fråga
"what's the most inportant thing?" och hennes svar
 - staying alive
såå gulligt och så sant !

Förra veckan var det en kille i government som bara
-It's so amazing that you speak english as well as you do, I don't speak any Switzerland....
två saker om den kommentaren
1. Switzerland är ett land, inte ett språk.
2. Även om det varit ett språk, är det inte rätt land...

Monday Blues

Ingen gillar måndagar, inte vad jag vet iaf och idag var det åter igen tillbaka till verkligheten. När jag vaknade  var jag som en levande zombie de första timmarna, både hemma och i skolan. Tvättade och torkade kläder innan skolan (duktigt, vuxenpoäng till mig) Först på schemat i skolan var det matte vilket var helt ok, hade brandövning, träffade en nice tjej som hette Annie där. Sen var det presentation på Government och speech in front of class på Engelskan, och som ni alla vet äääälskar jag att prata inför folk (nat). Frågade om jag fick hålla talet på svenska, men det fick jag inte, wonder why?.. 
Åt lunch med tyskarna och sen hade en lärare erbjudit gratis chokladtårta så självklart var jag på plats ! Gratis tårta, PÅ EN MÅNDAG! 
Efter lunch hade jag yearbook, vilket jag börjar ångra att jag bytt till... Kan man byta tillbaka till franska tror ni?
Photo ångrar jag dock inte, gillar verkligen det. + det är en chill klass där man kan prata med folket. Har träffat flera trevliga där, riktigt gött.Brandövningen, kids och skyltar all over the place

Har nog tigidare fått det att låta som att allt är bajs, men ni som läser känner nog mig och vet att jag har en tendens att överdriva... Mest när det gäller hur dåliga saker och ting är. Sååå tänkte bara berätta och lugna er lite att här är faktiskt jättebra, alla är snälla och trevliga. Det är klart det är jobbigt när man inte känner folk på samma sätt som hemma, fast det är ju samtidigt självklart att man inte gör det eftersom jag inte har bott här i 17 år...

Igår ringde för övrigt en svensk utbytesstudent som inte bor så långt härifrån (yeey).. Snackade i telefon ett tag igår och snackade även på skype ikväll i typ 2,5 timmar. Han verkar nice, naturare, mellow... Ska nog träffa honom någon helg, typ dra till SF eller något.

RSS 2.0