Jul? no effin' way

Allt jag hor och ser fran er darhemma far det att verka som att jul is comming up men assa det kanns verkligen inte som det. Har ar det fortfarande 20 grader och sol varje dag. Folk gar i shorts och linne, eller klanning. Och det ar mindre an en manad till julafton! Det kanns sjukt konstigt och aven da (even though hahahahah shit, TROTS ATT) det ar gott att det ar sa varmt och sa, har jag inte fatt nagon julkansla, alls! Folk har inte borjat satta upp sina juldekorationer men det kommer val nu after thanksgiving.

Pa tal om thanksgiving, jag trodde det var fett overskattat men icke. En holdiay dar mat och tacksamhet star i fokus, me LIKE. Maten var sjukt god och man ville bara ata mer och mer inte som hemma dar alla hogtider har samma ackliga inlagda sill. What's up med inlagd sill lix? usch. Min favorit var turkey och stuffing. Jag tanker infora det i Sverige nasta ar, bara sa ni vet. At aven en sjukt god jello grej hos Mariah igar som de har pa thanksgiving, ska gora den med, 4sho!

Nu sitter jag har, hos Mariah, vi var hos en kille pa hemma"fest" igar. FY fan vad tradigt det var jag ville typ bara hem och sova. Jag var sa sjukt uttrakad, och the center of attention var ett pingisbord dar folk spelade olpingins, hur javla kul kan det vara liksom? Det var inte sa javla kul. 4 pers spela sen stod det typ 10 pers runt om och bara kolla. livat... inte dirr sa efter att ha varit dar en jattekort stund bad jag mariah att vi skulle aka hem. So we did och at chokladtarta med glass. 

Ikvall hoppas jag att jag inte kommer vara lika uttrakad. En tjej pa min skola ska ha ett Dance Party. Hon har hyrt en lokal och det ar tema what the fuck are you wearing sa ja vi far se hur det blir med den biten men ja. Det ar mer lovande, for dar kommer iaf vara MUSIK! framsteg.

Langtade hem sa sjukt mycket igar assa ni fattar inte, torts att det var fiolk runt mig har jag aldrig kant mig sa ensam, upplevelsen med fransken och banken var nastan battre an detta.... okej inte riktigt, men de var lika illa. 4 real... Sa det ar kanske tur att det ar mindre an 3 veckor kvar nu, assa shit. 20 dagar, INSAAAAAANE !

Note to self: Go to bed Earlier!!

Detta är vad jag skrev till mig själv i min dagbok sist jag skrev i den, det var den 1a oktober. Jag är så sjukt dåligt på att uppdatera den, vet inte varför blir aldrig av bara, använder bloggen mer eller mindre som en dagbok. Och hur går det då med den noteringen, inte väldigt bra skulle jag nog säga, klockan är snart kvart i tolv och jag funderar på om jag ska plugga eller inte.. förmodligen inte känner jag...

Helgen har varit ganska underhållande för att vara här faktiskt, gjort saker och så, så det var nice. Nu ska jag berätta om min dag idag. Remember Annie & Allan, Tom&bettelees (min värd-mormor&morfar) kompisar. Deras dotter Anette hade en get-together idag. Jag trodde att den skulle vara i Modesto men när vi åkt förbi inser jag att vi var påväg någon annanstans. Jag pallar inte ritkigt fråga så jag väntade bara. När vi kommer fram kör vi förbi en affär som det står PLEASANTON... på. Jag bara what, pleasanton är där petter bor. Smsar petter och stänger av min tele för den hade ca 2% batteri, awesome. Satte igång den några timmar senare och ringer petter som inte svarar och eftersom min telefon var påväg att avlida fotar jag hans nummer, good call! Han ringer upp och min telefon dör, meeen jag hade ju numret så kunde ringa upp. Visar sig att han bodde typ ett kvarter bort från där jag var, vad är oddsen??? Att jag för det första åker till rätt stad utan att vara medveten om det, att jag är ett kvarter bort, hade lika gärna kunnat vara någon mil, och att han faktiskt hade tid.. shiiit.
Han kom hämtade mig sen visa han mig sitt hood, sjukt kul att faktiskt träffa honom och bara få prata svenska lite. Har ju snackat svenska här med vuxna och på skype med er därhemma och allt det är awesome, men det är inte samma sak. Kändes sjukt gött, synd att det bara var en kort stund dock. Blev grillad av gretchen på skämt på vägen hem haha. OMG Michelle, is he ur boyfriend, he was so cute! when r u gonna see him again? hahah jag bara yes of course he is, like actually, might be the love of my life. Då blev hon helt tyst och sen börja jag asflabba, typiskt michelle moment, love it!


Konversationer

Har haft mer eller mindre intressanta diskussioner på fejjan och msn och tänkt detta ska jag lägga upp på min blogg… Har inte gått något vidare med den saken. Idag tänkte jag faktiskt ta tag i det så här är de.ta ut mat ur kylen, verkligen precis samma sak som att göra frukost själv.....

Nedan, en konversation som ägde rum en tidig fredag eftermiddag när det inte fanns mycket att göra (som alltid).

Just nu skriver jag på word, för det är strömavbrott, på en onsdag! Fattar inte riktigt varför inte internet funkar men så är det tyvärr, när strömmen kommer tillbaka ska jag försöka ta mig i kragen (haha) och publisera det.

Blev även klar med en av mina yearbook spreads idag. Fick asmycket cred, en av de ansvariga redigerarna sa att det var de bästa klubbsidorna redwood någonsin haft, kul va? Japp japp, det tyckte jag iaf. Är så glad att jag slipper oroa mig om att gå till klubbar during lunch nu! På tal om att oroa sig, sjuuukt nice att denna terminen är över snart. Aldrig mer Oral rhetoric med Mr Franklin, eller government!!!!!!! aaaaaaaaaaah längta.


Det gar bra nu

Kanner mig nojd med hur mycket ar nu, folk oppnar sig mer och mer och jag kanner verkligen att de faktiskt tycker om mig. Har fatt mina nya betyg och jag har hojt mig i government! har straight A's nu, inte for att det spelar nagon som helst roll, men anda... Ska ga till min counselor och se om jag kan fa ett diploma, petter kan det och det vill jag med, hade vatt sjukt gott for isf kan jag ansoka till college pa mina betyg... HOPPPPPPPPPPAS. Ska aven andra mitt schema tror jag, vill hellre ha engelska 1st an 7th, sa vi far se hur det funkar, ska maila Kim nu och se om jag kan fa skjuts med henne nasta termin... Jag fortjanar lite flyt, men knowing myself ar det inte valdigt troligt.
Berattade att jag pratade pa skype i sondags. Forst i ett par timmar med min familj sen aven med Malin "spralle" Andersson. Hon uppdaterade mig pa vad som hander i angelhala. Hon berattade aven om att Malin "malin" Eriksson har gatt och blivit radiostjarna. Pa mix megapol har de en programpunkt som heter chans till romans. En kille pa malins jobb hade allmant henne for han ville traffa henne, men hon dissa i radio och tog 500 kr istallet, tyckte det var kul, yssnade typ fyra ganger, hehe
Om ni vill lyssna finns det online pa mixmegapol.se klicka lyssna live, lyssna igen, eftermiddag med par, 11/11, 16-17 sen borjar det efter 11 min med killen, malin kommer efter 17, man kan spola.

I'm on the good stuff

Nej, I'm not doing drugs, jag förstorar foton. Idag i foto skulle vi förstora våra första foton. Förra veckan tog vi vår första filmrulle och framkallade dem, idag använde vi the enlargers, och for att folk inte ska ta ens forstorare(?) sager man I'm on... jag var on the good stuff, min van var on "a boat", funny.

Jag borjade skriva detta inlagget for typ fem dagar sen men blev aldrig att jag skrev klart sa jag gor det nu.
Jag sitter hemma hos Mariah och vi har precis kollat film och atit glass, schweet.

Veckan har varit bra, var lediga onsdag sa vi hade sleepover hemma hos Celia pa tisdagen och akte till SF dagen darpa.
I torsdags kom en forsaljare hem till oss och sa att han "would love to give me a call". Det erbjudandet varade dock endast i en min innan han fick veta hur gammal jag faktiskt var, da tog han tillbaka erbjudandet ganska omgaende.
I fredags akte min vardfamilj till sitt stalle i Auburn men med tanke pa att de inte kommer hem forran mandagkvall sa valde jag att stanna hemma. Sa fredagen spenderades hos Celia klagandes pa hur trakigt Marin ar pa helgerna.
Pa lordagen chillade jag mest, kokade knack och sen kom Sami, Lisa och Kirby och hamtade mig och vi kollade bio, the box, inte en film i min smak.. Efter det akte vi till in n' out forsokte hitta nagot att gora, hittade inget sa akte till RYAN HULEGAARD och chillade. Hamtade Monet, akte till the headlands och tog nattbilder. Tillbaka till mitt hus, chillade sen sov sami hos mig.
Idag spenderade jag typ 4 timmar pa skype, awesome. Langtar saa mycket tills jag far traffa min familj och vanner igen !!! och nu ar jag som sagt hos Mariah

Jag vet att ni var saaaaaa intresserade av min helg haha sa jag hoppas fan ta mej att ni ar nojda nu. (hahaha)
just det, glomde saga att RYAN HULEGAARD ar bara en grej vi skamtade om, for han laser min blogg. Eller jag han gillar att kolla pa bilderna, sa om jag helt random lagger in hans namn kommer han bli fett forvirrad och nyfiken, kul va?.............

En sak till, jag berattade ju om Lisas konstiga vardfamilj. Hon berattade for dem att hon planerade att byta vardfamilj, da blev de assura och sa, packa dina vaskor och nar vi kommer hem imorgon vid 1 vill vi inte se nagot spar av dig... SCHYSST, slanga ut en vilsen utbytesstudent, giving her mindre an 24 timmar att hitta nagonstans att bo... fy fan vad jag tyckte synd om henne. Nu bor hon hos en tillfallig vardfamilj men efter imorogn maste hon flytta igen, och det kommer inte bli till Mariah, hennes mamma sa nej. Stackars, stackars Lisa, jag hoppas att det loser sig snart !


Lay down beside me

Har av någon anledning fått låten last request på hjärnan. Har spelat den några gånger nu och dansat runt i min ensamhet. Börjar så smått kunna göra fler och fler danssteg och det gör mig sjuuukt glad. En liten rond de jambe gjorde min dag idag! Nu borde jag dock inte dansa mer för har redan överansträngt benet idag. För er som inte vet så använder jag inte kryckor längre, men jag borde nog göra det när jag går så långt som jag gjorde idag. Christina skulle komma till RHS och ge mig godis som hon köpt, men hon glömde bort mig så där satt jag och väntade. Efter ca en timme bestämde jag mig för att ge upp, hade tackat nej till skjuts hem eftersom jag väntade på henne, häpet. Gick till bussen, fick vänta ett tag och sen fick jag gå hem från bussen och det är ungefär en 25 min promenix, så totalt gick jag väl i 40 min eller något, inte så bra...

Gjorde köttbullar med potatismos ikväll och när jag skulle börja äta säger Eli till mig can i have one? en vad tänkte jag, han är vegetarian. Men nej, han ville ha en köttbulle så det fick han. Hur dålig människa är jag, konverterar vegetarianer till köttätare, boo me. :(

Dagens flabb fick jag när jag läste Petters blogg (han som är utbytesstudent i the East bay)
"Fatta hur lyckligt lottade vi är som lever i Sverige! Det måste väl vara det bästa landet att leva i? Även om det blir mörkt vid 3-tiden och det är kallt som i en isbjörns rövhål…" 
Ni kan ju gissa vilken del jag flabba åt, bak-delen (ha ha ha, jag är så rolig i knooooooow)

Lisa kanske ska flytta in med Mariah, hennes värdfamilj är typ helt konstig så hon ska byta. Usch, jag kommer bli asavis om det actually händer, då kommer de hänga hela tiden ju och jag kommer aldrig kunna hänga själv med mariah... Vi får se vad som händer, only time can tell

Slänger även in länken till låten så att ni också kan lyssna, för det är ju sjukt jobbigt att leta upp den på youtube...............


water, water, water

Helgerna här är inte alls som hemma och jag saknar dem! Trots detta har det varit en hyfsad helg, sååå lugn bara... Igår kom Celia hit, vi hyrde en konstig film och käkade poppe. Ju hade gjort våfflor till frulle och sen skulle vi gå en runda med geten.. Tjejerna band fast geten vid vattenslangen, i en stolpe som slangen är fast i. Problemet var bara att Magic (geten) inte alls hade lust att vara där så hon drar, och drar av hela stolpen. Det sprutar vatten överrallt och det bara stiger och stiger, får lite panne men frågar en förbigående granne om hjälp och hon lyckas stänga av vattnet. Problemet är bara att efter vår promenix skulle jag duscha, men nu hade vi inget vatten, snopet. Monet kom och hämtade oss, vi åkte hem till Mariah där jag fick duscha, sjukt nice. 
Åkte till Marin Headlands, en utsiktsplats, hade picknick med munkar (sånna man äter, inte thailändska budister). Sen tyckte vi att vi var värda lite manikyr så åkte till American nails, ganska opassande namn då ALLA som jobba där, typ 20 pers, var asiater...
Kom hem för ett tag sen, var på Tracey's 40års fest, det var trevligt, gillar hennes mamma Mary sjukt mycket! Hon är lovely!

Bilder från helgen och folket jag umgås med finns som sagt på fb, lägger länken här under. (lista kanske kommer, tveksamt dock haha) 
http://www.facebook.com/album.php?aid=117127&id=603072680&l=e33a197df1

Vill även ta tillfället i akt och önska min mormor GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Hoppas att din dag blir bra! <3


Griller i skallen

Forst innan jag borjar maste jag bara kommentera mig sjalv, shit vad aktiv jag blivit plotsligt, gatt fran 2 inlagg pa 2 veckor till 3 pa 3 dagar what's up with that lix?

I alla fall. Idag i min Oral Rhetoric class pratade jag med Mr Franklin om vad jag skulle gora for mitt overtalade/tygande tal(?) och jag sa att jag tankt lite pa att gora det inom Health care. Typ beratta om min egen historia och sa. Allt tjabb med forsakringsbolag och sant. Kanske kunde jag ta de nyaste handelserna med mitt ben, (de som behover veta detta, vet redan, ni som ar nyfikna far helt enkelt fraga de som vet) dokumentera detta genom film och jamfora det svenska och amerikanska health care system och gora det som mitt projektarbete?  Tank sa ar jag den manniskan som once and for all andrar USAs efterblivna sjukvardssytem, det ar sa BROKEN. Vad tror ni om det? Hade vatt lite awesome att ha pa sitt CV..

This is it

Ikvall var jag och sag filmen om Michael Jackson. A-MAAAA-ZING. Att han vid den aldern, med alla droger kan sjunga och dansa pa det viset... Och forrutom det var han saa trevlig mot alla dar, typ en gitarrist tjej, han bara "it's your time to shine" sa lat henne spela ett solo, utan nagon musik alls i bakgrunden. Under hela filmen tankte jag bara omg shit vilken show detta hade blivit, och det ar saa synd att ingen fick se den, alls. Men jag antar ocksa att den har filmen visar mer an vad vi nagonsin hade fatt se annars sa det ar jag tacksam for, har ni inte sett den an, se den!
Var aven och fixade mitt schema idag, infor nasta termin. Just nu ser det ut sahar
2nd period - Computer Graphics (typ photoshop och sant)
3rd period - Econ
4th period - Independent living (typ hemkunskap utan matlagning)
5th period - yearbook
6th period - TA (teacher's assistant)
7th period - American Lit.
Vi far se hur det slutar men det ar iaf preliminart, hade velat ta keramik eller photo 2 men vet inte om det gar sa vi far se helt enkelt

Vad hände där liksom?

En sak som har varit konstig för mig här är relationen mellan tjejer och killar. Hemma kan man ha vänner av båda kön men här är det inte lika lätt. Pratar man med en kille på en fest istället för att hänga med sina vänner HELA tiden, tror folk att det är något på gång. Berättar man något som en kille sagt under en lektion får man svaret ohuuuu you like him. Detta mina vänner är sjukt jobbigt och frustrerande, speciellt med tanke på att jag typ känner 3 killar här eller något... Jag är van att ha många fler killkompisar och prata med killar hela tiden, känner att jag håller på att bli för girly typ aaaaaaaah my god neeeeeeeeeeeeej allvaaaaaaaaaaaaar, and guess what, I do not like it. Det är dags för lite mer testosteron i min vardag, haha. 

Idag hände något, något som förmodligen inte skulle hända i Sverige. Mellan 3rd och 4th har man fem min och jag stannade och snacka med min lärare så jag hade typ 3. Går snabbt i korridoren och då kommer en kille som Celia tycker är assnygg, men det är han inte, fram. Han bara ohh jag har sett dig typ ofta men inte pratat med dig, vad heter du? är du senior? får jag följa dig till ditt klassrum? and so he did, kändes weird, bara gå fram till någon och börja prata lix? jaja, jag tyckte det var kul iaf men ovant... 

Sen efter lunch händer typ samma sak. Jag går och flabbar efterblivet för mig själv (insåg att min vän sa hej men att jag missade, detta har hänt med honom typ 3 gånger innan så tyckte det var komiskt) och då möter jag en annan killes blick som jag alltid ser. Han bara wait, wait, wait, men jag låssades som att det inte var till mig (jag visste ju  inte om det var det, men visste ändå kände det på mig lix, men det är typ 100 kids i korridoren på samma gång, så vad är oddsen?) Han typ springer ikapp för han var på väg andra hållet. Jag stannar upp och vänder mig om. Samma sak, "hej, ser dig typ alltid och vet inte ens ditt namn så ville bara introducera mig, jag heter ... (ohhh har glömt namnet hahaha)" anyway.

Efter detta gick jag och flabba för mig själv igen och tänkte ehhh vad hände nyss? haha.. Tror aldrig jag skulle bara gå fram till någon och börja prata så, jag tycker det var ganska kul och modigt, faktiskt.


Halloween

Skrev precis ett långt inlägg och när jag tryckte på publisera försvann allt.... palla

Så därför får ni nöja er med dessa bildernaDet är inte bara i min familj alla går in för det, mor och far-föräldrar, grannar ALLA var utklädda.
Jo, jämför dessa dekorationerna med Sveriges....

Cool sak, typ lös och grejor. Kopplad till en mic vilket ungarna inte fatta så de trodde att mannen i glaskulan hade svar på alla deras frågor. (Jag fattade såklart direkt hur det gick till...... direkt.....)Lite suddig men måste bara förklara detta huset, sjukt coolt. Hade ett spöke i linbana som kom flygande när man stod vid dörren. Vid dörren var även ett skelett gömt som helt plötsligt började skaka.. Sophia blev jätterädd och dum kände jag mig för jag hade precis sagt "I've got ur back"... (Det hade jag ju, men hur skulle jag kunna veta att det skulle komma någonting FRAMFÖR henne... haha)

Efter detta skulle jag ut med mina vänner men jag har vatt sjuk hela veckan så bestämde mig för att vila. Får ta igen det någon annan gång =)

RSS 2.0