Blogga? ...nej just det, jag har ett liv!

Dålig uppdatering I KNOOOOOOOW men sånt är det, jag har haft fullt upp.

Mår mycket bättre efter operationen och nu har även jul paserat. Julen var en av de bästa någonsin, underbart mys med familjen. INGEN julmat, sjuuukt gött! Senare på kvällen begav vi oss till familjen Mikaelsson på 24 E, mycket trevligt måste jag säga!
Den 25e skulle mina kära lagliga väns ut så då efter att ha träffat dem i någon timme och snackat om absolut ingenting, begav jag mig hemåt och hade inget att göra. Tittade på boken som låg på golvet och tänkte sätta mig in i Twilight-världen som alla pratar om. Innan jag börja så jag bara ahh palla folk asså, hur jävla bra kan den vara, värsta hypen allt med team jacob, team edward och gud vet allt. Typ lika hypat som galna ko sjukan och fågelinfluensan, vad hände med dem lix? På tal om hypes, den största av dem alla är kanske swine? Vaccinerades mot den idag även om jag förmodlig redan haft den, alltid bra att vara på den säkra sidan. anyway..
Började läsa Twilight (INTE om jag kunde drömma, vad fan är det för översättning liksom) and I have to admit, I've joined the dark side... Läste ut den dagen efter och kunde inte vänta att få läsa new moon och idag hade min underbara mamms köpt den till mig iiiiiih.
Från och med nu tänker jag bara ta det lugnt. Trodde jag skulle åka imorgon så jag har proppat in asmånga fikor och besök varje dag men nu så behöver jag inte det för jag har typ 10 dagar kvar, huuur awesome är inte det? sjuuuuuuuukt awesome skulle jag säga!

förmodligen skriver jag inte innan nyår... sååå GOTT NYTT ÅR ALLA!

Jet lag's a bitch

Jag mår fortfarande bajs och nu har jag vatt i Sverige sen i lördags. Nätterna fram tills nu har jag vaknat tpy vid tre, tvingat mig själv somna om, vaknat vid sex och insett att det var hopplöst. Nu mår jag dock bajs lite pga att jag fick morfin och blev sövd tidigare idag. Nu har jag opererats och känner mig helt svag men förhoppnigsvis blir det succesivt bättre.
Jag har träffat mina underbara girls, TWICE, de hade stått och väntat på mig i minus 10 grader när jag skulle komma hem, men mitt plan var försenat tvåtimmar och jag fick vänta på bagaget i en så de gav upp och det visste de inte om, bummer. Flygresan var för övrigt också en intressant historia. Några höjdpunkter var att bli stoppad av polisen, få veta att man inte har plats på planet, få min väska genomsökt och provtagning på ALLA grejor i den, försening av plan och lång väntan på bagage.

Nu väntar en förhoppningsvis underbart mysig jul med familjen och sen kanske jag hinner träffa några till kompisar, förhoppningsvis. Ser ut som att jag får stanna över nyår, yaaay.

P.S att gå från 15 till -10 grader är inte så nice. jag föredrar värme framför snö! brrrrrr


How do we know what we know?

The knowledge that we have without knowing we know it. Once we know we know it, it becomes harder to know how we know what we know.

Confusing? you bet cha... Detta är en av frågorna till min final i Oral Rhetoric, vi får väl se hur det går med den. Efter den är avklarad, det vill säga runt 10.30 Pasific time, 19.30 svensk tid, så är jag klar. Klar för denna semester med allt vad skolan heter. Efter 10.30 är det nästan tre veckors frihet tills vårterminen börjar. 3 veckor  som förmodligen kommer vara ledsamma, smärtsamma men också alldeles alldeles underbara (askungen referens). På fredag morgon klockan 8.30 går flyget. Europa och Sverige watch out för här kommer superflickan michi, dadan dadaaaaaaaaaaaan.

...Som ni kanske märker är jag ganska random och tankspridd idag men min hjärna är FRIED. Efter två timmars matteprov, 15 min rast sen två timmars govt prov finns det inte mycket hjärnaktivitet kvar. Vad tycker vi om det förresten 2 två timmarsprov med 15 min mellan??? INTE okej. I Sverige hade vi klagat sjuukt mycket, inte ens en lunch emellan, inte en chans mannen att vi hade gått med på det! Jag är därför, pga min krävande dag inte speciellt sugen på att plugga lite till men illa nog måste jag. Klockan är inte ens 10 och jag har "börjat" vilket är en förbättring mot gårdagens 11..

Superflickan på uppdrag, peace out. Och om du någonsin behöver hjälp tänd en tändsticka och skrik "rädda mig jag har en katt" and I'll be there before you know it.

PS. Hjärnstatus: out of function. Jag är oftast inte såhär.... ehm, såhär. Så snälla ursäkta mitt inlägg. MEN det är trots allt min blogg och jag gör som jag vill moahaha!!!

Rondeller, Ketchup och mer pausunderhållning

Två konstiga fakta om Marin county och amerikaner.

1. De har inga rondeller, det har stoppskyltar istället. Vilket bidrar till att den hemska trafiken blir ännu värre! En bil kör, alla andra kör fram två meter. Nästa bil kör, alla andra kör två meter. It takes FOREVAAAAAAH

2. Jag var hemma hos Mariah. vi kokade pasta, sen insåg hon att de inte hade någon pastasås.
Mich: - men vi kan äta med ketchup istället.
- KETCHUP, är du galen???
- ehmmm...nej?
- man kan ju inte ha ketchup på pasta????
- varför inte, det är ju typ samma sak som pastasås?
- ehhhh nej, men go ahed forstör du din pasta om du vill...
WTFFFFFFFFFF??? ofta man inte INTE äter pasta med ketchup?

Det märks att terminen börjar gå mot sitt slut. Idag i government när det var sju minuter kvar av lektionen var vi klara, ingen hade frågor, Mr DeNardo hade inget mer att gå genom så vad gör man... Man sitter och väntar på att klockan ska ringa, sjukt men sant. Då helt plötlsligt får Dylan för sig att vi ska ha ett dance party... så han går upp sätter på sin laptop, kopplar den till högtalarna och dansar till YMCA, lyckligtvis fick jag med slutet av detta på film, så kanske kan det göra din dag lite bättre, I know it made mine.


Pausunderhållning

Idag I Oral Rhetoric hände två bra saker.
1. Vår finalexam kommer inte längre vara en 200 poäng in class essay, det kommer istället vara 20 poäng skriftliga svar på frågor, 30 poäng muntligt om oral rhetoric.

2. Vi hade debatter idag. Ett av lagen ville ha två minuters time out så det fick dem. Någon ville då ha pausunderhållning, och patches, en helt flippad kille stälde som vanligt upp. Han gick upp med en fet P&J sandwich.
- idag ska jag visa er hur man äter en macka.
Mr Franklin avbröt, 
- patches, du har bara en minut.
- Okej, då ska jag visa er hur man äter en halv macka
- Och hur hade du tänkt göra det, säger Mr Franklin. 
Samtidigt som han säger det springer han fram till patches, rycker mackan ur hans hans som en 5åring och proppar in den i munnen hela mackan!!! Det är svårt att förklara hur roligt det var, jag har inte flabbat så mycket sen jag kom hit. Att en lärare gör så, det var typ som när Dalling skrek efter Hampe. Ler bara jag tänker på det, önskar jag hade filmat det så jag kunde visa er!

Nu är det inte långt kvar och det märks. I alla mina klasser har vi börjat förbereda för finals, och jag är klar. Jag är klar med alla asignments för denna terminen och det är sjuuukt gött. Jag kommer bli godkänd i allt och nästa termin väntar ett underbart schema, för att vara här anyway, inte så sjukt gött om man jämför med er hemma. Nästa termin får jag även börja röra mig mer hoppas jag. Det finns en basic balettklass på College of Marin som Mariah och Monet ska ta, jag vet inte om jag ska göra det eller simma. Är sjukt sugen på båda. Fördelen med simning är att det är sjukt bra träning men man måste vara fully commited och jag vet inte om jag vill det... Baletten är två gånger i veckan, 3 timmar åt gången och det räknas som en lektion i skolan, inte för att jag behöver det men ändå... Usch vad svårt, så synd att man inte kan göra båda... Vad ska jag välja, hjälp?

På tal om att tiden går, denna helgen är min sista helg här, hur sjukt är inte det? Det är nu lite mer än en vecka tills jag åker hem och mamma, JAG HAR REDAN BÖRJAT PACKA!!!! Hard to believe isn't it, jag som gör allt i sista sekunden! I helgen ska jag på en födelsedagsfest och sen på lördag åker jag med familjen till Auburn och bara chillar. Kommer bli supermysigt!

Här är förresten bilden på min underbara prinsessa Hannah!


Fred mannet

Ojojoj mycket som hander, dalig uppdatering. For er som inte vet det sa har jag blivit kar, tva ganger denna helgen. I fredags var det friendship club (klubben dar man hjalper utvecklingsstorda) som vanligt och en av tjejerna, Hannah, var absolutely adorable! Hon satte sig bredvid mig, tog min hand och la sitt huvud pa min axel. Finns bilder sa kanske slanger upp en. Hon ar saa sot, att tillagga ar ocksa att hon aldrig gor sa, mot nagon!

I sondags var det dags igen. Jag var pa en svensk julmarknad som var galet stor. Var voluntar dar, hjaplte till med det som behovdes. Borjade prata engelska med en gast for jag skulle forklara nagot om kosystemet. Han borjar le och sen svarar han mig pa SKANSKA, waaaah. Har inte hort skanska pa sa lange. San fin underbar skanska, fick mig att kanna mig som hemma. Pa den har Julmarknaden traffade jag aven en annan tjej. Hon bor i Terra Linda, nara mig, och hon snacka svenska somewhat. Hon ar simmare och har funderat pa att vara utbytesstudent i Sverige. Hon ar svensk medborgare och allt sa hon behover typ bara fixa familj och skola, as nice. anyway. Overhorde en konversation dar en tjej sa att hon var utvytesstudent sa jag gick dit och bara hej. horde du var utbytesstudent, sa hon bara japp... Sen jag bara jag med.. Hon bara okej... vad kul? typ hahahah sa typiskt mig, hon var inte speciellt intresserad av det tror jag hahaha.

Snackade med RYAN HULEGAARD pa fejjan och sen skulle han ga eller nagot sa han bara peace. sa jag bara peace dude. Sen insag jag hur lokigt det blir om man oversatter det. haha satt och flabba for mig sjalv efter det.
Igar bakade jag aven pepparkakor med barnen, och for en gangs skull sa blev kakorna lika goda som degen, de godaste hemmagjorda pepparkakor jag atit tror jag! najs..

Nu ar det inte langt kvar pa denna terminen, det ar bara denna veckan och sen ar det finals. Har 90% eller hogre i mina klasser och finals ar mellan 20-25 % sa jag gjorde lite utakningar. OCH jag kom fram till att jag kan inte fa samre an C i mina klasser, aven om jag helt struntar i finals, hur nice ar inte det? hahah san nord. Anyway nu ska jag aterga till min lektion, TA sjuukt jobbigt.

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

lucky sucker, courage

Läste ett skämt nyss, jag skratta. Avgör själv om det är kul eller inte. En annan kul sak som hände idag, eller hände och hände. Min governmentlärare visade ett klipp på Obama, lägger till det med. Kalkonen heter Couage hehe.

A man and his wife were getting a divorce at a local court.
But the custody of their children posed a problem.
The mother jumped to her feet and protested to the judge that since she had brought the children into this world, she should retain custody of them.
The man also wanted custody of his children.
The judge asked for his side of the story too. After a long moment of silence, the man rose from the chair and replied:
"Judge, when I put a dollar into a vending machine, and a Pepsi comes out, does the Pepsi belong to me or to the machine?"


What to do in Orebro? Jag har tappat min hogersko.

Ett citat fran lille saggelitzor som far en att tanka tillbaka pa what used to be.

Idag ar det den forsta december. Den forsta december och det ar en pagaende nedrakning, 17 dagar till Sverige, 23 till julafton, 31 till det nya aret, 190 till graduation. Jag sitter har i mitt rum, som fortfarande inte kanns som mitt rum och har inget att gora. Jag har last alla bloggar, jag har gjort mina laxor, kollat alla tv-serier, I'm DONE. Hade feteinlamning idag i Oral Rhetoric, hade en heldag government vi lekte regering och diskuterade lagforslag and what not. It's done. Allt som ar kvar nu ar en redovisning om Sveriges statsskick och finals men det ar inte forran senare sa vad ska man gora? Jag har ingen aning och det hemska ar att klockan ar 8 och jag VET att om tre timmar kommer jag fortfarande att vara vaken... Varfor har jag ingen sjalv diciplin?

Oma en opa, ik wil jullie danken for het drop je me hebben gestuurd. Ik weet niet of dit goed is, maar ik wilde toch proberen om jullie in nederlands te schrijven =)

och pappa.. mobba mig inte om det ar fel, hahah

RSS 2.0